e
+46732423444 info@haffi.se

Vikingalagen

en mental övning 

Vikingalagen 

‎1. Tillvarons största gåva är jag själv.
2. Alla människor kan lära sig något av mig.
3. Mina tankar är mer komplicerade än alla datamaskiner.
4. Mina känslor är lika viktiga som andra människors känslor.
5. Det jag säger är värt att lyssna på.
6. Det jag gör är värt att uppmärksammas.
7. Jag respekterar mig själv och finner att andra gör det också.
8. Jag skrattar åt mig själv med ömhet och värme.
9. Jag har full rätt att må bra på alla sätt.
10. Jag är unik, det finns bara en som jag

Att ta sig tid att reflektera över och öva på texter som “Vikingalagen” av Lars-Eric Unestålh kan vara en kraftfull metod för personlig utveckling och självförbättring. Genom att dagligen upprepa dessa tio punkter, erbjuder du dig själv en möjlighet att djupt internalisera dessa positiva affirmationer och principer. Denna övning kan ses som en resa mot självupptäckt och självrespekt, där varje punkt fungerar som en påminnelse om ditt egna värde och potential.

När du dagligen ägnar dig åt denna text, börja med att ta några djupa andetag och placera dig själv i en lugn och stödjande miljö. Läs varje mening långsamt, och ge dig tid att verkligen känna in betydelsen bakom orden. Föreställ dig hur varje punkt speglar sig i ditt liv, i dina handlingar, dina tankar och dina relationer till andra.

Visualisera de positiva förändringar som kan ske när du omfamnar dessa principer. Tänk på hur din självbild stärks, hur dina relationer kan fördjupas och hur din vardag kan berikas. Det är inte bara en övning för självförbättring, utan också ett sätt att odla empati, respekt och förståelse för andra.

Kom ihåg att förändring inte sker över natt. Det kräver tålamod, uthållighet och engagemang. Men genom att dagligen återvända till “Vikingalagen”, kan du gradvis se hur dessa principer vävs in i tyget av ditt liv. Du kanske märker hur ditt sätt att tänka förändras, hur du reagerar annorlunda i vissa situationer, eller hur du känner en ökad självrespekt och uppskattning för din unikhet.

Denna övning är en inbjudan att utforska och uppskatta dig själv på djupet. Genom att göra det, inte bara för några dagar, utan som en fortlöpande praxis, kan du upptäcka den enorma potential och den obegränsade styrka som finns inom dig. Låt “Vikingalagen” vara din guide och ditt stöd på denna resa mot självförverkligande och inre frid.