e
+46732423444 info@haffi.se

Dagens rädsla

Oron över vad andra människor tycker om mig.

Detta är rädslan över vad andra tycker och tänker om mig, och om de pratar illa om mig bakom min rygg när jag inte hör eller ser.

Ambitionen bakom den här rädslan är att jag vill vara omtyckt och respekterad. Om du, liksom jag, har burit på den här rädslan så kan det komma tankar som att andra inte tycker om mig. Eller att andra pratar skit om mig.

Den bakomliggande orsaken till den här rädslan är en låg självkänsla. Mitt eget värde på mig själv är för lågt. Jag ser mig själv som en dålig människa, dålig på att göra saker, jag tycker inte om mig själv, och söker bekräftelse utanför mig, hos andra. Jag behöver var omtyckt av andra för att ha ett värde, och därför kommer rädslan automatiskt- tänk om jag inte är omtyckt? Jag räcker nog inte till, och då kommer människor prata skit om mig.

Men om jag vill vara omtyckt och vara respekterad då behöver jag arbeta med min självkänsla medvetet, och träna den. Det är en mental träning som jag behöver genomföra, och träna regelbundet för att må bra, i mig själv, för mig själv.

Det kan ju vara så att det finns människor som faktiskt tycker illa om mig, och pratar illa om mig bakom min rygg. Men har jag då en stark och trygg självkänsla då påverkar det inte mig. Då rinner det bara av mig som vatten. För jag ser mitt eget värde och jag låter inte sådana tankar påverka mig.

Hur är det för dig? är du rädd för att andra ska tycka illa om dig? vill du vara omtyckt och respekterad? Vad behöver du i så fall göra för att bli det? Hur är din känsla för dig själv och ditt eget värde?

Med kärlek /Haffi

Glädjebankens logotype

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Här kan du få inspiration till utveckling

You have Successfully Subscribed!