e
+46732423444 info@haffi.se

Jag skriver om rädslor nu ett tag. Meningen är att gå igenom de vanligaste rädslorna som dyker upp hos oss människor. Det finns oftast en ambition bakom våra rädslor och det är bra för oss att veta eller förstå våra rädslor. Alla vi människor har rädslor inombords men det är väldigt onödigt att ha de 24/7 eller dygnet runt inom oss. Därför skriver jag några avsnitt med beskrivning av våra rädslor. Du kanske känner igen dig yb

Dagens rädsla

Rädslan för konflikter

Jag delar här med mig av många rädslor som har kommit upp hos mig,

Med min erfarenhet av att möta människor, så tror jag att många kan känna igen sig.

Inom mig finns rädslan för konflikter. För mig innebär det att jag inte alltid vågar säga vad jag tycker, eller kan uttrycka mig på det sätt jag vill. Det bottnar i min rädsla att någon ska bli arg på mig eller bli sårad.

Ambitionen bakom det, är att jag vill vara omtyckt av alla hela tiden . Kortfattat är detta att vara konflikträdd.

Det finns olika stora och små konflikter som vi möter. När jag idag blir medveten om att jag är på väg in i en potentiell konflikt, så stannar jag upp och rannsakar mig själv, för det är jag som äger den konflikten. Jag tittar då just på, vad som är ambitionen bakom. Och i det här fallet ser jag då, att jag vill vara omtyckt av alla, hela tiden. Då blir det svårt att stå kvar helt i mig själv, tillsammans med andra.

Konsekvensen av att inte våga gå in och möta konflikten är att jag inte växer.

Ordet konflikt, betyder utveckling. Så är jag rädd för konflikt, så är jag också rädd för utveckling.

Det är därför jag använder analys som en metod för att möta min rädsla, så jag utvecklas och växer varje dag.

Med kärlek/ Haffi

Glädjebankens logotype

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Här kan du få inspiration till utveckling

You have Successfully Subscribed!