e
+46732423444 info@haffi.se

Hej kära läsare

Det är faktist år 2020 och tekniken har utvecklats enormt senaste åren. Jag vet faktist inte var jag ska börja. Men i slutet av 90 talet och början av 2000 talet började de så kallade smartphones att hamna i vart ända hem. I början var det vuxna men sedan flyttades det längre ner i åldrarna. Och visst fantastisk utveckling med enorma praktiska möjligheter för oss att förenkla det allt vi gör. Om vi fokuserar oss på de vanligaste sociala media kanaler som kanske Facebook och Instagram då är det mycket bra sätt att hålla kontakt med de som man tycker om, beundrar, sina vänner eller man kan upptäcka nya vänner, få tag på gamla vänner ja så kan vi fortsätta.

I mitt möte med mina klienter då har något annat kommit fram i detta sammanhang. Vi kan säga kanske baksidan av ett användande av smartphone och och långtids närvaro på sociala medier. Och utifrån de samtalen då har dessa funderingar kommit upp

  • Vilken relation har jag med sociala medier? Hur mår jag inuti när jag tittar ? Vad känner jag?
  • Är mitt tittande och skrollande mycket upplyftande för mig. Mår jag bättre? Förbättrar det min självbild när jag ser alla andras inlägg?
  • Skulle jag kunna göra något själv till att komma närmare mina drömmar istället för titta på andra?

.

Om jag tänker på mig själv personligen då behöver jag stanna upp mitt tittande och begränsa min egen närvaro på dessa kanaler. Varför?

  1. Min hjärna mår inte bra av att ta emot all den information . Det känner jag tydligt och dessutom har vetenskapen bevisat det också
  2. Jag kan lätt skapa ett beroende och fastna i min smartphone om jag inte begränsar min tid eller organiserar den tiden som jag behöver använda den. Ett tittande i smartphone är beroendeframkallande det har vetenskapen bevisat.
  3. En mycket subtil inverkan på mig blir om jag tittar på allt som alla andra gör eller säger då kan jag lätt hamna i jämförelsefällan om jag inte har min självkänsla på topp och det är det som mina klienter kommer på ganska så snart att när de börjar jämföra sig med andra det är då som de börjar att nedvärdera sig själv och tappar både självkänsla och självförtroende. Vi kanske kan hamna i den tanken att vi inte är tillräckligt bra nog Känner du igen dig?

Men vi är så olika vi människor och så härliga också så vi kan ställa oss dessa frågor för oss själva till att se över vårt eget tittande i sociala medier. Mitt budskap är att vi ska fortsätta att njuta av dessa möjligheter men vi kanske kan göra det med andra ögon?

Kom ihåg att smartphones och sociala medier har kommit till att stanna i denna värld. Använd av all den teknik som den bjuder på men bli uppmärksam på hur detta kan påverka just dig.

Till slut kom ihåg vilken fantastisk individ just du är med alla dina bra egenskaper. Tack för att du finns

Kram Haffi

Glädjebankens logotype

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Här kan du få inspiration till utveckling

You have Successfully Subscribed!