e
+46732423444 info@haffi.se

Rädslan att bli ensam

Ambitionen bakom den här rädslan är att vilja vara i gemenskap.

Här finns också rädslan att inte bli älskad. Jag vill ha kärlek och kunna ge kärlek. Det finns också rädslan för att älska. Jag vill inte riskera att bli lämnad av den jag älskar. I det här fallet pratar vi om nära relationer.

Vi är ju flockdjur vi människor så det är helt naturligt att vi vill vara tillsammans med andra.

Att vara rädd för att inte bli älskad, att vilja ha och ge kärlek. Det som händer med många singlar är att man jagar kärleken. Det här känner jag igen själv, från när jag separerade, jag trodde jag var den ensammaste människan i hela världen. För jag ville både ha och ge kärlek.

Men det handlade naturligtvis om min egen inre trygghet. När jag hade skapat min egen inre trygghet och tränat mig till en stark självkänsla. Då uppnådde jag den här känslan av att jag kunde ge kärlek. Och när man ger kärlek, då får man också kärlek. Min brist på trygghet eller överflöd av otrygghet, ja det kunde jag ändra på med att träna aktivt min egen självbild, Få bättre starkare självkänsla eller höja prislappen på mig själv som jag så ofta säger till mina klienter

Att vara rädd för att älska, för att inte riskera att bli lämnad av den jag älskar. Det känner jag också igen. Men om man inte vågar ta risker och inte ger sig själv in helt i relationen, man är bara halvdant in i relationen. Med stark självbild vågar jag att gå helhjärtat in i relationen. Jag vågar att gå in i min egen sårbarhet, jag vågar att visa upp mig. Jag tar risken att bli avvisad

Det här är rädslorna att vara ensam brukar dyka upp mera nu när vi inte får ses så mycket eller umgås så mycket. De brukar ofta komma när vi ska fira högtider som jul och midsommar när det förväntas av oss att umgås. Unga människor i dag får känna på detta när de ser på sociala medier att deras vänner eller rentav förebilder, kändisar visar upp sin kärlek med bild och text redan där kan ungdomar känna ensamhet och övergivenhet.

Har du känt dig ensam någon gång? Vilka råd har du till den som känner sig ensam?

Ta hand om er!

Med kärlek/Haffi

Glädjebankens logotype

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Här kan du få inspiration till utveckling

You have Successfully Subscribed!